Čtení dětí psům zlepšuje jejich schopnosti

Výzkum ukázal, že čtou-li děti psům, má pozitivní vliv naj jejich vývoj a dokoce čtou rychleji.


"Výhodou je, že psi jsou skvělí posluchači," říká Lisa Freeman, profesorka na oddělení klinických věd na fakultě veterinární medicíny na Tuftské univerzitě. Studie dále prokázala, že tato aktivita u dětí obecně zvýšila počet přečtených knih.

 

Po dobu pěti týdnů v létě loňského roku, bylo 18 dětí ze základních škol rozděleno do dvou skupin: první skupina týdne četla 30 minut psům, druhá četla 30 minut dalšímu člověku.

 


Děti si mohly vybrat, jaké knihy budou číst. Ty, které četly psům, více zajímaly knížky o psech nebo příběhy se zvířaty.Skupinka dětí čtoucí lidem byla často posluchačem opravena, když dítě přečetlo chybně, zatímco ve psí skupince se děti cítily lépe.



Po pěti týdnech byly vyhodnoceny výsledky. Jednalo se o malý vzorek a nebyl statisticky významný, ale vědci zjistili rozdíl ve zvýšení přečtených slov za minutu u dětí, které byly ve skupině se psy a pokles u těch, kteří četly lidem.


Výzkumníci také změřili změny ve vztahu dětí ke čtení pomocí karikatury známého kocoura - Garfielda. Průzkum využil Garfielda v různých náladách od velmi spokojeného po velmi rozrušeného a byl používán ke změření nálady dětí. Skupinka dětí čtoucí psům zaznamenala mírný nárust pozitivní nálady, zatímco u druhých čtenářů byl zaznamenán pokles. Ke všemu ze psí skupinky nevypadlo ani jedno dítě, ale u druhé skupiny vypadla jedna třetina dětí. 


"Mnoho psů ve chvíli, kdy poznali, že jdou do programu s dětmi, se příjemně rozrušilo, takže si to užívaly obě strany." řekla Freeemanová. "A to je velmi důležité - aby byla spokojenost na obou stranách vodítka!"

 

 

tvorba-webovych-stranek-pro-chovatelske-stanice

2345advert

Přidat chovnou stanici

Váš e-mail 
Název CHS 
www 
Plemeno 
Opište tento kód kqijud SPAM prevence
    

reklama

tvorba wwwstranek pro chovatele
Moonbarks tvorba www pro chovatele psů
Japan chin chs
Japan chin štěně CHS Japan Chin
Papillon CHS Palava country art
Německý pinč CHS Německý pinč Tender Storm

 

 

blondpes.cz

První moderní online magazín o psech. Psí novinky z celého světa, právní poradna, fotoreportáže z výstav psů, štěňátka a psi na prodej, prezentace chovatelských stanic, atlas psů.
Informace o nových plemench psů, exotická a málopočetná plemena, žebříček popularity jednotlivých plemen a další exkluzivní informace na jednom místě.

To je portál pro pejskaře blondpes.cz

Tvorba vizitek pro chovatele psů a koček